Мартин Шулц обвини Русия в нарушение на международното право

  • 02 септември 2017 07:33

  • 4169
  • 8
Мартин Шулц обвини Русия в нарушение на международното право
© Getty Images

Кандидатът за федерален Канцлер от Германската социал-демократическа партия (ГСДП) Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден подложи на рязка критика Москва. Той счита, че руските власти провеждат агресивна външна политика, а анексирането на Крим и действата на Кремъл в Украйна са груби нарушения на международното право, предаде рускоезичната версия на германската Deutsche Welle,  цитира "Фокус".

„Правителството на Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 провежда експанзивна и отчасти, много агресивна, външна политика“, заяви той в интервю за вестник Bild. Освен това, според него, някои от действията на Русия в Сирия са „абсолютно неприемливи“.

Кандидатът за Канцлер на Германия обвини Русия в „груби нарушения на международното право в Украйна и с анексирането на Крим“. Според думите му, това е извършено от страна, която има право на вето в Съвета за сигурност на ООН и на която лежи особена отговорност да се грижи за осигуряването на световния мир.

Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден се затрудни да отговори на въпрос на водещия, колко още ще продължи окупацията на Крим. Според него, тази ситуация може да бъде решена само на масата за преговори, тъй като „руснаците са поставили другите пред свършен факт и ще настояват на това“.

Шулц, както той сам признава, не е привърженик на идеята за изолация на Русия и иска да бъде воден диалог с Москва. Той смята, че не е правилно да се залага само на „гонка за въоражаване“, към което се стреми президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и, най-вероятно, президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 би бил готов за това. Според думите на Шулц, в случай на победа на изборите, той вижда като една от първите си задачи, да опита да изработи, може би в рамките на Организацията за сигурност и сътрудничество на Европа(ОССЕ), единна позиция на четирите европейски участника в Г-7 – Франция, Германия, Великобритания и Италия. Това би било нужно, за да бъдат сложени на масата за преговори атомните свръхдържави – Русия и САЩ.

Последвайте канала на

Novini.bg
4169 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
анонимен

2017.12.17 | 13:05

8
Кой си ти бе?
болшевишки гадове проклети

2017.12.17 | 13:04

6
Щом и германските комуняги плюят по Окупатора и Агресора , значи положението му е неспасяемо и ще духа супата до пълен фалит .

2017.12.17 | 13:05

7
Малоумен педерас,тъп си като манастирска гугутка !!!!
мдаа

2017.12.17 | 13:04

5
Вижда се ясно, че политическите сили зад Меркел ще спечелят изборите при какъвто и да е резултат! То, затова набедиха и тоя соро соид за неин опонент!
Крум Усаински-Крупник

2017.12.17 | 13:04

3
Цървули!!!Руслямистан ще сподели съдбата на СССР!!!Запада няма да отстъпи,САЩ са гарант за това!!!Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина,ще е поредната Миризлива Дупка,която Американците ще демократизират!!!Честито,лумпени русофилски надупени!!!
ей, спермояд

2017.12.17 | 13:04

4
Пак ли се отвърза уроде крупнишки
не

2017.12.17 | 13:04

2
НЕ, ПРОСТО Е РЕШИЛ ЧЕ ТОВА СЕ ПРОДАВА ПРЕДИЗБОРНО! САМО ЧЕ СТРАНА, В КОЯТО ЗАБРАДКИТЕ СА МАЙ ПОВЕЧЕ ОТ НЕМЦИТЕ КОРЕНЯЦИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАМИСЛИ - ЩОТО МАЙ ЩЕ СЕ НАЛОЖИ РУСИЯ ДА ГИ СПАСЯВА!
anonymous bulgaria

2017.12.17 | 13:03

1
Къв е тоя, къде е Германия, а къде е РУСИЯ?!?!?!?

Добави коментар

Водещи новини