Плъхове нападат хора в квартал "Бъкстон" в София

  • 01 септември 2017 19:33

  • 10407
  • 2
Плъхове нападат хора в квартал "Бъкстон" в София
© Pixabay

Столичният квартал „Бъкстон” беше нападнат от плъхове. Живеещите се оплакаха дори от нападения над деца от гризачите. Според живущите напастта не е рядкост и проблемът е от години, предаде БТВ.

След започването на ремонта на бул. ”Тодор Каблешков” нашествениците са станали и агресивни.

10-годишната Стаси била нападната от гризач докато се разхождала и играла с приятелки. Момичето сподели, че гризачът я е ухапал, след като го ритнала, за да мине по моста над реката. Случаят на Стаси не е единствен. Десетки жители се оплакват от гризачите. Според тях, освен в района на река Боянска, вече са започнали да влизат във входовете на блоковете, дори и под колите, а в близост има и училище.

Кънчо Кънев, зам.-кмет на столичния общински район „Витоша” коментира, че е наясно с проблема и вместо 2 пъти в годината, вече обезпаразитяват двойно повече. Два пъти през пролетта и още толкова през есента, а след последния сигнал е направено още едно обезпаразитяване на района около река Боянска. Ако проблемът и този път не се реши, ще се търсят и други по-генерални решения. До края на другата седмица се очаква и целият район „Витоша” да бъде обезпаразитен.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10407 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.02.08 | 10:10

2
Това им се пада на скапаните софиянци . Имат се за нещо повече от останалите в провинцията . Бог вижда всичко !!!!

2018.02.08 | 08:45

1
Плъховете си знаят работата . Има какво да ядат от тях .

Добави коментар

Водещи новини