Американски и южнокорейски бойни самолети демонстрираха единство срещу КНДР (снимки)

  • 31 август 2017 14:01

  • 6191
  • 3
Американски и южнокорейски бойни самолети демонстрираха единство срещу КНДР (снимки)
© Getty Images/Guliver

Американски свръхзвукови бомбардировачи Б-1Б и изтребители Ф-35 прелетяха над Южна Корея като демонстрация на единство след последното изстрелване на ракета от страна на Северна Корея, предаде Асошиейтед прес, като цитира южнокорейското министерство на отбраната.

Два бомбардировача и четири изтребителя от САЩ са участвали в учение с четири южнокорейски изтребители Ф-15, съобщава анонимен източник от министерството на отбраната в Сеул. Те са симулирали поразяване на ключови обекти в КНДР. Бомбардировачите Б-1Б излетяха от базата "Андерсън" на военновъздушните сили на САЩ на остров Гуам, а изтребителите Ф-35 от базата в Ивакуни, в Япония.

Японските Сили за самоотбрана съобщиха, че и два японски изтребителя Ф-15 са участвали в ученията заедно с американските бомбардировачи и южнокорейските изтребители.

Подобни прелитания са обичайни при покачване на напрежението на Корейския полуостров. Технически той все още е в състояние на война, защото войната от 1950-1953 г. приключи само с примирие, а не с мирен договор, отбелязва АП.

С учението на американски и южнокорейски сили приключиха техните годишни общи военни учения под кодовото название "Улчи - бранител на свободата", в които участваха десетки хиляди войници. КНДР осъжда годишните учения на САЩ и Република Корея като упражнения за инвазия и определи изстрелването на ракета над Япония във вторник като контрамярка. Вашингтон и Сеул бяха призовани да отложат или да ограничат ученията тази година, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6191 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.09.27 | 09:44

3
...и баба си закупи ф 16 метла и полетя с нея ..да ви представя ..баба ми Яга....ооо.забравих ..метлата беше употребявана ..португалска ..и баба я даде за скраб...
долу шибания сръб и чук!

2017.09.27 | 09:36

1
В Индия се проведе търг за закупуването на нови самолети! Търга за самолети за ВВС на Индия спечелиха F-16 Block 70 и Saab "Gripen"E На индусите им омръзнаха бракуваните руски , падащи самолети .. :)))

2017.09.27 | 09:36

2
И "самолетоносачи " на кюмюр и пелети !

Добави коментар

Водещи новини