Тропическата буря Ирма набира сила над Източния Атлантик

  • 31 август 2017 07:13

  • 3722
  • 1
Тропическата буря Ирма набира сила над Източния Атлантик
© Getty Images/Guliver

Тропическата буря Ирма постепенно се засилва над източната част на Атлантическия океан и се очаква да се превърне в ураган днес или утре, заяви Националният център по ураганите на САЩ, цитиран от Ройтерс.

Бурята е на около 770 км западно от Кабо Верде и поддържа максимална скорост на вятъра 95 км/ч. Засега не са издадени предупреждения за опасност.

В Тихия океан се образува тропическата буря Лидия на около 290 км югоизточно от мексиканския щат Долна Калифорния и заплашва да се превърне в ураган през следващите дни, заяви Националният център по ураганите на САЩ.

Властите в Мексико издадоха предупреждение за тропическа буря и очакване за ураган в южната част на полуостров Долна Калифорния и казаха, че има вероятност крайбрежният район, включващ курортите Лос Кабос, да бъде връхлетян от силни ветрове и поройни дъждове.

Националният център по ураганите на САЩ заяви, че системата в Тихия океан край западните брегове на Мексико вероятно ще се превърне в тропически циклон тази нощ и до следващата вечер ще се приближи до южния край на полуостров Долна Калифорния.

Тропическата буря се очаква да достигне сушата тази сутрин и може да се превърне в ураган още преди да стигне до брега.
Бурята се придвижва на север с 11 км/ч и поддържа ветрове с максимална скорост 65 км/ч.

Тя може да донесе дъждове с количество 20-30 см в мексиканските щати Южна Долна Калифорния и Халиско, а на места валежите могат да достигнат 50 см.

Националният център по ураганите на САЩ заяви, че се очаква дъждовете да предизвикат опасни за живота наводнения и свлачища, както и големи наводнения по крайбрежието, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3722 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.31 | 21:23

1
Пак май ще им гостува ураган.

Добави коментар

Водещи новини