Изправят пред съда бивш ръководител на "Напоителни системи" в Шумен

  • 30 август 2017 14:05

  • 887
  • 0
Изправят пред съда бивш ръководител на "Напоителни системи" в Шумен
© pixabay.com

Ръководителят на хидротехнически район в "Напоителни системи" в Шумен Юлиян Вълчев е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен с три обвинения, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Според съдебната институция, 48-годишният мъж в качеството си на длъжностно лице и при условията на продължавано престъпление не положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество, от което последвала значителна щета за предприятието. Второто обвинение срещу Вълчев е, че като ръководител на предприятие е нарушил или допуснал да се извърши нарушение на правилата, установени със специален закон за запазване на рибата и другите водни организми. Използването на служебното му положение, за да набави за другиго противозаконна облага е третото повдигнато обвинение срещу подсъдимия.

Това е втори обвинителен акт срещу бившия ръководител на "Напоителни системи" в Шумен. До него се стигна, след като Апелативният съд във Варна върна делото на прокуратурата. В новия обвинителен акт срещу подсъдимия, Окръжната прокуратура в Шумен го предава на съда, освен по първоначалното обвинение, но и с новите две обвинения.

Процесът срещу Юлиян Вълчев започва на 18 септември 2017 г. в Шуменския окръжен съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
887 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини