Започва кинофестивалът във Венеция

  • 30 август 2017 09:19

  • 2074
  • 0
Започва кинофестивалът във Венеция
© Getty Images/Guliver

На остров Лидо във Венеция се открива 74-тото издание на най-стария кинофестивал в света, който ще се проведе от 30 август до 9 септември, предават световните агенции.

Председател на журито тази година е американската актриса Анет Бенинг. Основната конкурсна програма включва 21 кинотворби. При откриването на кинофеста ще бъде прожектирана лентата на американския режисьор Александър Пейн "Downsizing" /Малък голям живот/.

Това е една творба от областта на научната фантастика, в която главните герои Мат Деймън и Кристен Уиг трябва да се смалят, за да проникнат в свят на богатства, какъвто не са виждали.

Венецианската Мостра ще бъде закрита с прожекцията на филм на японския режисьор Такеши Китано. Той ще представи третата част от трилогията си, започната през 2010 година - "Outrage" /Избухването/.

С почетни награди "Златен лъв" за цялостен принос в киноизкуството ще бъдат отличени американските екранни идоли Робърт Редфорд и Джейн Фонда. Те ще получат престижните си награди на 1 септември.

По червения килим тази година се очакват да преминат куп холивудски звезди от калибъра на Джулиан Мур, Дженифър Лорънс, Мишел Пфайфър, Джордж Клуни, Мат Деймън, Итън Хоук и др., пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2074 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини