Емил Караниколов: 5000 души ще пострадат при спиране на "Дунарит"

  • 30 август 2017 07:59

  • 1803
  • 1
Емил Караниколов: 5000 души ще пострадат при спиране на "Дунарит"
© БТВ

В случая с действията по придобиването на военния "Дунарит" от държавата към момента не може да се говори за никакво нарушение на Конституцията. Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в.

При "Дунарит" проблемите са липса на собственост, евентуалното отнемане на лиценза и изискуемите кредити, които държавата изкупи, тъй като в противен случай можеше да започне процедура по нессъстоятелност, заяви Караниколов.

В този сектор вакуум няма. Правим одържавяването с цел да оздравим дружеството и да запазим работните места. За миналата година дружеството има 24 млн. лв. печалба и 67 млн. лв. изискуеми кредити. Към момента сме изкупили задълженията на дружеството, обясни министърът.

При повдигнати обвинения към управителите може да се стигне до процедура по отнемане на лиценза, а в този сектор без лиценз няма как да работиш. Има вариант да бъде избран търговски представител с пълни търговски права, за да излезем от този механизъм, посочи Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в.

Той уточни, че около 5000 души ще пострадат при евентуално спиране на работата на "Дунарит".

Попитан дали държавата се вклинява в спора между Цветан Василев и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, Караниколов заяви: "Не ни интерсуват имена, интересуват ни интересите на държавата и на работниците, тъй като предприятието е стратегическо за целия военно-промишлен комплекс. Обещахме на работниците, че ще направим всичко възможно дружеството да работи и те да запазят работните си места".

Ако дружеството тръгне на публична продан, то може да бъде придобито от всеки, който предложи най-добрата цена на търга. Държавата обаче ще направи всичко възможно дружеството да остане нейна собственост, каза още Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1803 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.09.30 | 01:05

1
Кой ти мисли за хората при седесаро-костовизма. Печалбата е важна.

Добави коментар

Водещи новини