Работната група за регламентиране на плащането на пенсии от втория стълб проведе първото си заседани

  • 29 август 2017 19:41

  • 3506
  • 3
Работната група за регламентиране на плащането на пенсии от втория стълб проведе първото си заседани
©

Работната група за усъвършенстване на законодателството, регламентиращо фазата на плащане на пенсии от допълнителното пенсионно осигуряване, проведе първото си заседание днес, съобщиха от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

В състава й са експерти от Министерството на труда и социалната политика, Комисията за финансов надзор, Националния осигурителен институт, представители на Управителния съвет на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, научните среди и национално представителните организации на работодателите и синдикатите.

Основната задача на работната група е да подготви концепция и предложения за промени в Кодекса за социално осигуряване, които регламентират фазата на изплащане на пенсии от универсалните и професионалните пенсионни фондове. Срокът за приключване на работата й е до 15 декември.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3506 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.09.24 | 20:01

2
Понеже фондовете са източени, като КТБ-то и другите бълг.банки, ще въведат правила парите на вложителите, по никакъв начин да не могат да се изтеглят наведнъж при достигане на пенсия!

2017.09.24 | 20:01

3
Т.е. фондовете ще заработят, като пирамиди! С вноските на новите вложители ще се плащат пенсиите на старите!

2017.08.30 | 06:55

1
ПОдпряха вторият стълб с три кола, да не падне!

Добави коментар

Водещи новини