Четири села си търсят лекар и му дават апартамент

  • 29 август 2017 15:05

  • 1708
  • 0
Четири села си търсят лекар и му дават апартамент
© Pixabay

Жителите на няколко шуменски села от началото на годината нямат джипи и сега са в търсене на новия си лекар. С цел да привлекат специалиста хората предлагат цял апартамент.

Имотът се намира на втория етаж в здравната служба на село Пет могили, а домът е тристаен. Той има топла връзка с лекарския кабинет и самостоятелен вход, както и допълнително сервизно помещение.

Самата здравна служба е напълно оборудвана и може да осигури всякакви удобства на медиците. В сграда има и стоматологичен кабинет, в който зъболекар започва работа от 1 септември, коментира кметът на селото Мехмед Мехмедали пред Нова телевизия.

По думите му лекарят, който пожелае да се грижи за здравето на жителите от четирите села, ще отговаря за около 1500 пациенти.
Хората раказват, че ходят до Варна, за да се прегредат. Пътуването им обаче излиза около 70 лева, а пенсионерите не разполагат с достатъчно средства.

Неудобство създава и фактът, че хората трябва да взимат отпуски от работа, за да се сдобият с направления и за да отидат на съответния специалист. Сред проблемите е липсата на обществен транспорт, а не всички хора имат лични автомобили.

„Много пари харчим, много ни е трудно“, коментира една от жителките на село Пет могили.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини