Щетите от бурята Харви може да достигнат 30 милиарда долара

  • 28 август 2017 20:50

  • 3245
  • 1
Щетите от бурята Харви може да достигнат 30 милиарда долара
© gettyimages

Окончателната сума на щетите, причинени от бурята Харви в американския щат Тексас, може да достигне 30 милиарда долара, съобщи агенция "Блумбърг", позовавайки се на предварителна оценка на компанията за анализи "Енки рисърч" (Enki Research).

Според специалиста от "Енки" по моделиране на последиците от стихийни бедствия Чък Уотсън сумата на възможните загуби съдържа и потенциалните щети от наводненията за петролния сектор в Тексас - включително работна сила, унищожаване на енергийна и транспортна инфраструрктура, посочва ТАСС.

"Блумбърг" цитира и оценка на анализатора в областта на застраховките към инвестиционна компания "Импириъл кепитъл" (Imperial Capital) Дейвид Хейвънс, според когото сумата на щетите, нанесени от Харви, може в крайна сметка да достигне 100 млрд. долара.
Кметът на град Хюстън Силвестър Търнър съобщи, че 2000 души са спасени, а много други очакват помощ. Той каза, че е осигурен подслон на 5500 души, но се очаква броят им бързо да расте. Властите в града работят заедно с Червения кръст за осигуряване на храна и дрехи за нуждаещите си, включително бебешки пелени.

Хилядолетен дъб устоя на опустошителната буря Харви в Тексас, съобщи щатското Управление на парковете и дивата природа, цитирано от ТАСС. Гигантското дърво се извисява в парка Гуз Айлънд североизточно от град Рокпорт. Обиколката на ствола му е близо 11 м. Дъбът е висок повече от 13 м, а ширината на короната му надхвърля 27 м.

Последвайте канала на

БТА
3245 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
hayabusa

2017.08.28 | 23:33

1
намалете производството на бомбандировача б-1...нали и без това сте миролюбива държава :)

Добави коментар

Водещи новини