Две фирми подадоха оферти за системата за дистанционно електронно гласуване (видео)

  • 28 август 2017 17:11

  • 1989
  • 0
Две фирми подадоха оферти за системата за дистанционно електронно гласуване (видео)
© gettyimages (архив)

Само две фирми подадоха документи за участие в първата фаза на проекта за "Изграждане и внедряване на пилотна система за дистанционно електронно гласуване“.

Двете фирми са "Билдинг пропъртис холд" ЕООД и " Ню ай" АД. Макар прогнозният бюджет на поръчката, обявена от държавна агенция "Електронно управление," да е за над 33 000 лева, ценовите оферти на двете фирми са под тази сума. "Билдинг пропъртис холд" ЕООД предлага да извърши услугата за 22 000 лв., а "Ню ай" - само за 8 000 лв. 

Победителят в този конкурс има за задача да проучи и подготви анализ на добрите световни практики в електронното гласуване. Въз основа на този анализ ще бъдат определени параметрите на българската система. Дейностите по проучването трябва да приключат през октомври, а след това - през ноември, ще бъдат проведени три публични симулации на електронен вот. При тях ще се гласува за измислени партии, коалиции и кандидати.

Припомняме, експерименталното електронно гласуване бе прието през април 2016-а година от предишното - 43-то Народно събрание, след като 1,8 милиона българи казаха "да" в референдума, иницииран от тогавашния президент Росен Плевнелиев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1989 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини