Формата на лицето издава желанието на жената да доминира

  • 28 август 2017 12:32

  • 5838
  • 2
Формата на лицето издава желанието на жената да доминира
© Pixabay

Германски учени установиха, че формата на лицето издава желанието на жената да доминира, съобщи в. "Мейл он сънди". Когато то е широко, притежателката му подсъзнателно се стреми към влияние и власт и е по-вероятно да успее.

С широки лица са Ангела Меркел, Хилари Клинтън, Софи Елис-Бекстър.

Психолози от университета "Фридрих Александер" в Бавария изследваха ефекта на интензивната хормонална активност в мозъка и растящото тяло през пубертета. На теория такива промени оформят лицевите кости и допринасят за развиване на зони в мозъка, свързани с мотивацията и поведението.

Учените са измерили широчината и височината и са изчислили съотношението на разстоянието между лявата и дясната скула към разстоянието между горната устна и веждите. По-високи стойности на този коефициент имат хората с широки лица, които се смятат за по-мъжествени.

Тестовете за измерване на "скрита необходимост от власт" с 231 доброволци показаха връзка между широкото лице и стремежа към влияние, но само за жените.

Последвайте канала на

БТА
5838 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
nqkoi si

2017.10.03 | 11:34

2
Vizove, да ти имам ограниченото мислене!
vizove

2017.08.29 | 11:40

1
myja trqbva da dominira ne jenata ve kreteni dano da vi ruhne gnustnata pedalska kultura jenata e po slaba ot muja i trqbva da se pod4inqva

Добави коментар

Водещи новини