"Тайни клиенти" от НАП затвориха дискотека в Бургас

  • 27 август 2017 12:06

  • 26283
  • 5
"Тайни клиенти" от НАП затвориха дискотека в Бургас
© pixabay.com (архив)

В една от четирите дискотеки, проверени през изминалата нощ от звеното „Фискален контрол“ в Бургас, са укривали оборот, не са издавали касови бележки и е установена разлика в касовата наличност с отчетеното на фискалните устройства. Това съобщиха от пресцентъра на Национална агенция за приходите.

В среднощната акция фискалните агенти се представили за клиенти, като само в едно от проверените нощни заведения продажбата не е била регистрирана съобразно закона. В първия работен ден започва процедура за запечатване на дискотеката, добавиха от приходното ведомство. Също през изминалата нощ „Фискален контрол“ провери и всички търговски обекти, намиращи се на Летище „Сарафово“. От 11 проверени данъчно нарушение е открито в един от тях, сочи статистиката на данъчните. Заведението също ще бъде запечатано. Всички останали 10 кафенета, заведения за хранене и сувенири са спазвали изискванията на закона.

От началото на лятото инспектори на НАП извършиха близо 25 000 проверки по Черноморието, като 120 обекта бяха запечатани, а на стотици други са издадени актове за данъчни нарушения. От началото на годината в цялата страна са запечатани близо 2000 обекта заради неиздаване на касова бележка.

Звеното за фискален контрол, което следи движението на над 1 млрд. кг рискови стоки по границите и във вътрешността на страната, също участва в лятната контролна кампания, като освен проверки за отчитане на оборота, контролира борси и тържища, продаващи хранителни и акцизни стоки, както и луксозни автомобили за начисляването на т.нар. данък „уикенд“.

От приходното ведомство предупреждават, че независимо от стойността на продажбата, срещу всеки търговец, който не е издал касова бележка, може да започне процедура по запечатване, като средният срок, за който се налага мярката е между 2 и 4 седмици.

Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 и на имейл Infocenter@nra.bg.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
26283 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
dobri

2017.12.28 | 23:08

5
Потресаващо! Аптеките са крили "най-мощния" лек против гъбички по ноктите!Виж крема ,който може да помогне и на теб да се избавиш от досадните гъбички по ноктите на този сайт :http://bit.ly/2oOsQJq
alexn

2017.08.28 | 12:32

4
Работника е виновен заедно с работодателя! Да видиш как магазинерки ще чукат касови бончета и как работодатели ще са доволни

2017.08.28 | 10:32

3
СТИГА САМО ПО МОРЕТО! ИДЕТЕ В ПРОВИНЦИЯТА ДА ВИДИТЕ КАКВА АНАРХИЯ Е! ОСОБЕНО В КЪРДЖАЛИСТАН!

2017.08.28 | 10:32

2
Трябва да се приеме закон, който укрива всичко се конфискува в полза на държавата и собственика в затвора от 10 до 15 години. Защо в САЩ, Германия и др. държави не се укриват данъци- законите са много лоши/ като се помисли за Ал Капоне/.

2017.08.28 | 10:31

1
Така им се пада на предприемчивите седесарски мафиоти.

Добави коментар

Водещи новини