Привържениците на индийския гуру-изнасилвач започнаха да се разотиват

  • 27 август 2017 11:24

  • 4844
  • 4
Привържениците на индийския гуру-изнасилвач започнаха да се разотиват
© gettyimages (архив)

Хиляди привърженици на индийския гуру Гурмит Рам Рахим Сингх, който утре ще бъде съден по обвинение в изнасилване, напускат неговия ашрам в Северна Индия, предаде БТА, цитирайки АП.

Те откликнаха на призива на властите да се приберат у дома, след като в петък хиляди участваха в протести, прераснали в насилие, довело до смъртта на 36 души в градовете Панчкула и Сирса в щата Хараяна. Гуруто е заплашен от седем години до доживотен затвор. Полицейски говорител каза, че блокадата е била отменена в Сирса, където е ашрамът на гуруто, за пет часа, за да могат местните жители да си купят храна и други стоки от първа необходимост, а привържениците на духовния водач от други места да се върнат у дома. Присъствието на близо 10 хиляди души в мястото, където живее гуруто, който се е самообявил за богочовек, създава притеснения за ново насилие утре, когато съдията ще прочете присъдата. Стотици индийски войници са разположени пред ашрама, посочва АП.

Сектата, която твърди, че има над 50 милиона последователи, се обявява за вегетарианство и срещу употребата на наркотици. Тя има и някои социални каузи като организиране на сватби за бедните. Подобни секти в Индия се ползват с голяма популярност и техните лидери често поддържат дори частни милиции. Сингх, който води луксозен начин на живот, облича се в ярки дрехи, снима се във филми по свой сценарий и издава своя музика, не се признава за виновен.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4844 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.08.29 | 12:37

4
И привържениците на драгалевския реформатор свършиха. Останаха няколко хептен улави.

2017.08.29 | 12:37

3
КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ГУРУ КАТО ЛЕНИН, АМА ИНДИЙЦИТЕ ЯКО МАЧКАТ КОМУНИЗМА
vfdv

2017.08.29 | 12:37

2
само едни име - цигани

2017.08.29 | 12:37

1
КОМУНИСТИЧЕСКИ ЦИГАНИН

Добави коментар

Водещи новини