Бащата на Иван, задържан за убийството на 11-годишната Никол: Нека ми докажат с факти, че синът ми е

  • 26 август 2017 16:43

  • 125063
  • 8
Бащата на Иван, задържан за убийството на 11-годишната Никол: Нека ми докажат с факти, че синът ми е
© Булфото

 „Ще приема истината, каквато и да е тя. Но нека ми докажат с факти, че синът ми е убиец. Аз съм сигурен, че не е! Във фаталната неделя го закарах с колата до апартамента ни в ж.к. „Меден рудник“ и го оставих там, след което се върнах в село Братово. Той е излязъл после да играе пред блока, бил е с едни стари чехли, тениска и къси панталони. Вечерта си е легнал със същите дрехи. А защо по тях е нямало кръв?“.

Това заяви пред burgas.info Димитър Иванов – баща на Иван, задържан за убийството на 11-годишната Никол. Зверското престъпление, което буквално взриви Бургас, стана миналата неделя, няколко часа, след като бащата е завел момчето до Бургас. Мъжът живее в близко село – Братово, тъй като е пенсионер, но работи в района като пазач нощно време. През деня Иван, заедно с тяхно близко дете, е бил в селото на гости при баща си. Около обяд Димитър с колата закарал двете момчета до „Меден рудник“, като по пътя не е чул да си уговарят срещи или пък да говорят по телефона. „Вчера отидох в ареста на свиждане. Още като влязох и Иван ми направи жест с ръка, че обвиненията срещу него не са верни. Каза ми кратко: „Не съм аз“, заяви бащата.

Той трепери от ужаса и на няколко пъти се разплака от нерви. „В началото, когато жена ми ми съобщи, че Иван е задържан, реагирах сравнително нормално, защото това е лошо, но не чак толкова, колкото се оказа по-късно. Не знаех причината за арестуването му. А после като ме извикаха в полицията и ме попитаха как съм със сърцето и ми съобщиха за ножа, за скарването за наргиле и направо се разтреперах. Иван не носи ножове, нито пък пуши наргиле“, твърди бащата, който проговори за първи път след ужаса.

Според него Иван е добро дете, играе си с всички. „Как ще отиде и ще убие някого? Как няма да има капка кръв по тениска, по чехлите му? Той ще върви като кученце след полицаите“, каза Димитър. Бащата на Иван заяви, че той няма психиатрично заболяване, воден е бил веднъж на преглед. „Той не учи, не възприема материала бързо. Нали знаете – има двойкаджии и тройкаджии, Иван е от тях. Имаше проблеми с очите, с говора, ходихме на логопед. Преодоля го това. Той дори не иска да си върже обувките, не яде - ни домат, ни краставица, ни супи. Нож не пипа в кухнята. Иначе е работлив“, каза още бащата.

„Не 99, а 100% съм сигурен, че не е той убиецът. Иван дори и да се ядоса нещо, няма да удари никого. Те него бият. Да докажат, че е той е престъпникът. Истината е важна. Аз съм сигурен, че не е“, заяви Димитър. В понеделник Апелативният съд ще гледа искането на семейството на Иван за промяна на мярката му за неотклонение. Адвокатът му Стоян Иванов ще настоява за домашен арест.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
125063 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2017.08.29 | 13:02

8
PRIKRIVAT NJAKOIOI

2017.08.27 | 16:32

3
КОГО КАТО САМО ИВАН Е БИЛ С УБИТОТО МОМИЧЕ?

2017.08.27 | 17:06

4
Седесарската полиция е без агенти, Следствието е извън МВР за да подготви годни факти и ако няма камери седесарското копеле ще бъде освободено.
Пиночет

2017.08.29 | 13:02

7
Казах ти да дойдеш да ти резна зелката празна идиотска !!

2017.08.27 | 12:26

1
ПОЛИЦИЯТА НЕ СЕ ЗАНИМАВА С УБЕЖДАВАНЕ НА РОДИТЕЛИ, А С РАЗСЛЕДВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА БАЩАТА НА ИВАН КАКВО ЩЕ ПРИЕМЕ И КАКВО НЯМА ДА ПРИЕМЕ.

2017.08.27 | 23:00

6
Ti Znaesh li v momenta kak rabotat ???,vdignali sa ruze..zatunali sa v prestuplenia i vseki den poveche i poveche ,doskoro ot poznat chyx ,che samo ybiistva razsledvali nishto drygo i skoro vrenme mojelo i tiax da sprut da razsledvat..
(гост)

2017.08.27 | 16:19

2
без коментар. има си за тази работа криминалисти, но е имало и е ставало грешки при бай Тошо, а това не е и моя работа... Дори и с примери. Случаят не е убийство, а множество кражби от държавно лице по времето на соца. На първа инстанция беше оправдан(пари под масата тт), на втора

2017.08.27 | 19:05

5
не коментирай де

Добави коментар

Водещи новини