Кибератака отмени операции и прегледи в шотландски болници

  • 26 август 2017 09:49

  • 1622
  • 1
Кибератака отмени операции и прегледи в шотландски болници
© Getty Images/Guliver

Операции в болници и прегледи на пациенти при семейни лекари в Шотландия бяха отменени вчера в резултат на киберататака, засегнала някои обекти от инфраструктурата на системата на здравеопазването там, съобщи Би Би Си, цитирана от ТАСС.

Както се посочва, във филиала на Националната служба по здравеопазване в шотландското графство Ланаркшър е бил открит зловреден софтуер в компютърната система. Във връзка с това на пациентите беше препоръчано да не се обръщат към болници, освен ако не е крайно необходимо. "Открихме наличие на зловредна софтуерна програма и взехме спешни мерки, за да предотвратим нейното разпространение", каза изпълнителният директор на филиала Калъм Кембъл.

"Докато трае решаването на проблема, нашите колеги правят всичко възможно, за да ограничат до минимум всички отрицателни последствия за пациентите", каза още той. По думите му сегашната кибератака е по-малка от тази, с която британската здравна система се е сблъскала през май.

През май редица обекти на британската здравна система бяха подложени на голяма кибератака, която доведе до това, че много болници, освен отделенията за спешна помощ, както и терапевтични клиники на територията на цялата страна прекратиха приема на пациенти.

Последвайте канала на

БТА
1622 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.26 | 12:39

1
Кибер-атака и разгром на всички ковбойски институции, да живее Русия, тя назначава президентите на САЩ.

Добави коментар

Водещи новини