Създателят на "Игра на тронове" не е гледал сериала

  • 24 август 2017 18:47

  • 1961
  • 0
Създателят на "Игра на тронове" не е гледал сериала
© Инстаграм

"Игра на тронове" в момента е най-популярният телевизионен сериал. Но докато почитателите очакват с нетърпение финала на седми сезон, а всеки епизод е гледан от над 30 милиона зрители, Джордж Р.Р. Мартин не е сред тях.

Макар да е автор на книгите, на които е базиран сериалът, 68-годишният писател споделя, че просто няма време, защото е твърде зает с писане и пътуване.

Мартин е най-известен с работата си по „Игра на тронове“. Най-популярният въпрос, на който му се налага да отговаря, е „кога ще излезе следващата книга, озаглавена „Ветровете на зимата“.

Той работи по нея вече шест години, но все още няма отговор на въпроса. През това време телевизионният сериал „Игра на тронове“ изпревари действието в книгите.

„Книжната поредица и телевизионната адаптация вървят по отделен път. На екрана герои биват убивани под път и над път. Около 20 от тях вече бяха убити, въпреки че за мен те са живи и ще се появят в новата книга“, споделя Мартин пред британския вестник Metro.

Според последните слухове, книгата „Ветровете на зимата“ ще бъде завършена догодина, но писателят не бърза да се вмести в определен краен срок.

„Не съм започнал да пиша по-бавно през годините. Работих върху първата книга шест години и четири години върху втората. Фантастите, които издават книга всяка година, не предлагат творби с голям обем. Те не са от 1500 страници като моите, а например 500 страници. Освен това не съм се подмладил. Възрастта не увеличава ентусиазма“, отбелязва Мартин.

Повече четете ТУК

Последвайте канала на

Novini.bg
1961 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини