Арестуваха втори заподозрян във връзка с терористичната заплаха в Ротердам

  • 24 август 2017 11:48

  • 4850
  • 1
Арестуваха втори заподозрян във връзка с терористичната заплаха в Ротердам
© gettyimages (архив)

Холандската полиция арестува втори заподозрян във връзка с терористичната заплаха за рок концерт в Ротердам, отложен след сигнал на испанските власти, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. 

Арестът е бил извършен рано тази сутрин в южната холандска провинция Брабант, задържаният е на 22 години, съобщи АФП. Полицията продължава да разпитва испанския гражданин, задържан в Ротердам, докато шофирал микробус, натоварен с газови битилки, около мястото на концерта на калифорнийската банда "Аллах Лас" (Allah-Las). Източник от испанските правораздавателни органи заяви, че случаят не е свързан с терористичните нападения в Испания миналата седмица.

Говорител на полицията каза днес, че разпитите на първия арестуван засега не са довели до установяване на неговата самоличност. В микробуса с испанска регистрация е имало две газови бутилки, а водачът е шофирал подозрително около мястото на концерта, добави говорителят Хейс Нимвеген. Той отказа да коментира съобщенията на испанската полиция, че водачът е пиел алкохол.

Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб каза снощи на пресконференция, че още не е ясно дали има връзка между сигнала за заплаха и откриването на микробуса. Той предупреди да не се правят прибързани заключения за наличието на план за атака с газови бутилки. Испанската новинарска агенция Еуропа прес, позовавайки се на източници от силите за борба с тероризма в Испания, предаде, че испанският гражданин, арестуван в Ротердам, не е свързан с дихадистки тероризъм и че газовите бутилки в микробуса му вероятно са ползване в домакинството.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4850 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЗНАЕТЕЛИ, ЧЕ…

2017.08.25 | 03:00

1
Гео̀рги Димитро̀в е ТОП ТЕРОРИСТ! През (1935 – 1943) е Ген. секретар , ръководител на терористите на Коминтерна (1935 – 1943) /ЗАБЕЛЕЖЕТЕ!/ с благословията на Сталин тогава зает с изтреблението на СОБСТВЕНИЯ си народ и с подялбата на Еврпа между Хитлер на Запад и Сталин на Изток.

Добави коментар

Водещи новини