Измамници събират пари за мъж с фалшива епикриза, твърдят, че е болен от рак

  • 23 август 2017 20:53

  • 7245
  • 2
Измамници събират пари за мъж с фалшива епикриза, твърдят, че е болен от рак
© БТВ

Съпругата на починал преди дни огнеборец, болен от рак, попадна на измама с фалшива епикриза. Използвал я мъж, който събирал средства за собственото си лечение, съобщава БТВ.

Пожарникарят Тодор Топлев загуби двегодишната си битка с левкемията. Той почина преди девет дни. В дарителската му сметка се бяха събрали 90 хил. лв., които обаче не бяха достатъчни за лечението му.

Потъналата в скръб съпруга на пожарникаря Славка решава да направи добро в името на Тошко. Иска да дари значителната сума на друг нуждаещ се. Така попада в социалните мрежи на Николай от София. Мъжът, който е на 37 години, твърди, че страда от рак на стомаха.

Това е една и съща статия, която се върти в няколко страници в интернет. Реших да се свържа с човека, който е започнал тази кампания – Дани Новакова. Оказа се, че е най-близката приятелка на съпругата на Николай, разказва Славка.

Документът, който ѝ изпращат, обаче я кара да се усъмни в истинността му. Други документи също се оказват фалшиви. В банката пък излиза наяве, че сметката не е дарителска.

Чувствам се ужасно, дори и 5 лв. да бях дарила, това означава, че съм подхранила една измамна мрежа, споделя Славка.

Епикризата е издадена от Специализираната болница по детски болести в София. Това буди съмнение, тъй като пациенти там са единствено лица до 18 години.

Въпреки всичко, директорът ѝ Мария Екимова прави справка. Оказва се, че такъв мъж никога не е бил пациент на болницата. Подписалата се доцент Ковачева пък не работи там от десетина години.

Епикризата е фалшива, категорично, коментира Екимова.

На посочения от Николай адрес – кооперация в центъра на София, жена, която живее във входа от десетки години, казва: "Няма такъв".

Измама, лъжат, всички лъжат
, коментира гневно възрастната жена.

Администраторът, създал групата за помощ на Николай, обяснява че жена на има Дани Новакова я помолила и тя направила страницата. Когато научила, че това е измама, я закрила.

Твърди, че никакви пари не са успели да съберат.

Прокуратурата започна разследване по случая.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7245 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.10.04 | 05:34

2
ако се притеснявате за даренията, дарявайте само с смс "ДМС" ДМС системата изисква голяма проверка на документи преди да им бъде отпусната смс кампания

2017.10.03 | 12:24

1
Огромен процент от дарителските кампании са измама и рядко има осъдени, дарителството на пари за болни хора стана съмнително за разумните хора.

Добави коментар

Водещи новини