Предизборно. Ангела Меркел откри изложение за компютърни игри

  • 22 август 2017 21:42

  • 1240
  • 3
Предизборно. Ангела Меркел откри изложение за компютърни игри
© getty

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се откри днес най-голямото изложение в света за компютърни игри Gamescom провеждащо се в Кьолн, предаде ДПА.

Агенцията отбелязва, че Меркел е направила това в опит да привлече по-младите гласоподаватели преди парламентарните избори в Германия другия месец. Това изложение бе открито за първи път от германския канцлер. В изказването си на форума Меркел окачестви компютърните игри като важни за икономиката и обществото. Тазгодишното издание на Gamescom също така е едно от най-политизираните в деветгодишната история на изложението, отбелязва ДПА. Освен специализиран форум, посветен на изборите, който ще бъде посетен от представители на големите партии в Германия, на панаира ще бъдат показани няколко игри със силно политическо послание.

Компютърните игри са "културен актив, двигатели на иновацията и икономически фактори с най-висока степен на важност", заяви германският канцлер във встъпителното си слово. Тя окачестви тази индустрия като "сериозен стожер на германската икономика". Средната възраст на любителите на компютърни игри в Германия е 35 години, което ги прави част от възрастова група, представляваща особен интерес за политически партии като Християндемократическия съюз на Меркел.

Германският канцлер откри Gamescom по-малко от седмица след като отговори на въпроси на сайта за видеосподеляне Youtube, които й бяха задавани от популярни млади видеоблогъри, като дискусията бе наблюдавана от около 3 милиона регистрирани потребители. В тазгодишното издание на Gamescom участват над 900 компании. Миналата година изложението бе посетено от около 345 000 души.

Вотът за парламента в Берлин е насрочен на 24 септември. Заявка за участие са дали над 40 партии.

Последвайте канала на

БТА
1240 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
немска пачавра

2017.08.23 | 19:44

1
Дърта вещица. Политизира дори игрите.

2017.08.23 | 22:25

3
? Не те разбирам. Меркел е най-близкото до комунист от всички нас тук.

2017.08.23 | 22:24

2
РЕВ НА КОМУНИСТИЧЕСКИ ПОР

Добави коментар

Водещи новини