Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца

  • 22 август 2017 21:09

  • 2604
  • 1
Спецсъдът върна на прокуратурата делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца
© Булфото (архив)

Специализираният наказателен съд върна на прокуратурата делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров. Съдия Николай Димитров е прекратил делото заради противоречия в обвинителния акт, съобщиха за БНР от Специализирания съд.

Обвинителният акт, според който Александров и още трима бивши служители на Фонда за лечение на деца са действали като организирана престъпна група, неправомерно харчила пари, прехвърляла задължения към Здравната каса и вършила длъжностни престъпления, беше в внесен в спецсъда на 1 август. В него съдия Николай Димитров е видял отстраними, но съществени и ограничаващи правото на защитата, нарушения. Сред тях – противоречие между диспозитива и обстоятелствената част на обвинителния акт. Възраженията на магистрата са описани на няколко страници, с които прокуратурата трябва да се съобрази, преди да направи втори опит да вкара делото в спецсъда. Всичко това ще се случва след съдебната ваканция, казаха пред Националното радио от институцията.

Адвокатът на Александров уточни, че не е запозната официално с разпореждането, с което съдия Димитров е върнал обвинителния акт, с който Диана Ангелова също все още не разполага. Тя, Александров и останалите адвокати и подсъдими ще го получат официално едва след като процесът бъде насрочен за разглеждане в публично заседание.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2604 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.09.13 | 11:32

1
А бе какво го мотаете човека бе, знаем, че ще го оправдаете. Карайте направо, кой баламосвате, народа ли?

Добави коментар

Водещи новини