Мъжът, убил жена си в София: Реших да стрелям, като ми каза "Ти вече нямаш деца" (обновена

  • 22 август 2017 15:40

  • 24044
  • 8
Мъжът, убил жена си в София: Реших да стрелям, като ми каза "Ти вече нямаш деца" (обновена
© Булфото

Обвиняемият за умишлено убийство Венцислав Василев призна в съда, че е изстрелял пет куршума срещу съпругата си Елена Василева. Съдът прецени, че има достатъчно доказателства срещу Василев и му наложи най-тежката мярка "задържане под стража".

"В момента признавам, че стрелях. Причините са огромни. Нямах намерение да я застрелям", това каза Василев в отговор на въпрос от съда дали е извършил престъплението, в което е обвинен.

Мъжът обясни, че не е следял съпругата си в деня на инцидента в кв. "Лагера". След като е дошъл от Ямбол в София на 18 август, той е искал да се срещне с нея, видял я е случайно и се е приближил, за да поговорят за децата им. Съпругата му обаче не му е позволила да седне до нея на масата и му е казала, че той вече няма деца, обясни Василев пред съда и допълни, че тогава е решил да стреля.

Според обвиняемият съпругата му е имала проблем с алкохола, не му е давала да вижда децата си и предишното си семейство. Той обясни и че не я е виждал, след като е била издадена ограничителна заповед да не я приближава.

Прокурорът по делото Виктор Тартчев поиска постоянното задържане на Василев. Адвокатът му Деница Димитрова обясни обаче, че обвиняемият има раково заболяване и поиска той да бъде задържан под домашен арест, за да се лекува. Съдът обаче сметна, че психологическото състояние на Василев е лабилно, както и че представлява опасност за обществото. Според съдията при нужда ще бъде осигурено лечение за Василев и постанови постоянното му задържане.

Решението на Софийски градски съд може да се обжалва в тридневен срок пред апелативния съд, а следващото заседание по делото е насрочено за 29 август, пише БТА.

Последвайте канала на

Десислава Станева
24044 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2017.09.02 | 10:48

7
ПРАВИЛНО ГО Е ЗАРЯЗАЛА, КОЯ НОРМАЛНА ЖЕНА ЩЕ ЖИВЕЕ С ТОЗИ ИЗКУКАЛ СТАРЧОК

2017.09.06 | 21:27

8
Тя го е зарязала , но старичокът теглил куршума на к,урвата която му отнела децата и му изяла парите ! Уважавай старичоците !

2017.09.02 | 10:48

6
Взела му е децата тая седесарска кypва, отнела му е целта в живота. Добре е направил.
йъхртгерфсцжгр

2017.09.02 | 10:47

5
Долни курви бол в днешно време, хванала се с него за пари и после използайки кухата ни съдебна система му визма децата... и естествено на него му прищраква... и кво стана сега курвата мъртва, бащата ще си лежи в затвора до края на живота а на децата живота ич няма да им е розов
Века

2017.09.02 | 10:46

4
Нямал намерение да я застрелва, ама за всеки случай си носил пистолет! А този старчок, който е оставил първата си жена след 29 г. брак и е хукнал по младо агнешко, какво си е мислил-че тази млада жена ще го търпи като остарее ли?!!! Каквото търсил-намерил! Жалко за дечицата и за из
ВЕЩ

2017.08.31 | 16:59

3
НИКОЙ НИКОГА НЕ ЗНАЕ КАКВО МОЖЕ ДА ПРЕДПРИЕМЕ ПРИ ТАКИВА ОБСТОЯТЕЛСТВА - НЯМА ЗАСТРАХОВАНИ. ЛОШОТО Е ЧЕ БЪЛГАРИНА Е ЛАБИЛЕН И ПРИБЪРЗАН ПОЧТИ ВИНАГИ НО В ТАКИВА СЛУЧАЙ АКО ТИ Е МАЛКО ДО ПЕТ - БРОИШ ДО ДЕСЕТ ТОГАВА НЕЩАТА ДОБИВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДРУГА ФОРМА
Karo

2017.08.31 | 16:59

2
И в средновековието никой не е карал жената на сила да се бракува, но при подобно действие мъжът е имал правото да си защити честта дуелирайки се до смърт със любовникът ако случаят е такъв.

2017.08.31 | 16:59

1
Каквото сам си направиш , никой не може да ти го направи ! Кучката сама си го е търсила , защото е прекалила ! Горките деца !

Добави коментар

Водещи новини