Силните мъже на България изпратиха със сълзи Величко Чолаков

  • 22 август 2017 15:22

  • 23307
  • 3
Силните мъже на България изпратиха със сълзи Величко Чолаков
© Булфото (архив)

Елитът на българските щанги, силните мъже на България се събраха просълзени, за да изпратят Величко Чолаков. Смолян се прости днес с щангиста шампион, който почина внезапно на 35-годишна възраст след кардиологични проблеми.

Поклонението пред Величко Чолаков бе в Спортната зала в града, за която кметът Николай Мелемов предлага да носи името на тежкоатлета. Хиляди преминаха през залата, за да се сбогуват с Величко. За поклонението пристигнаха заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, ръководството на Българската федерация по вдигане на тежести, Йорданка Благоева, треньори, спортисти, приятели на щангиста, кметът Николай Мелемов, народни представители.

В Смолян днес е обявен ден на траур в памет на Величко Чолаков.

Исполинът с голямо добро сърце, шампионът, който гледаше с великодушна усмивка над дребните неща. Така го запомни Смолян.

Спомените на приятели, съмишленици, съотборници и треньори повториха единодушно една и съща фраза: "изключително добър човек". Ще го запомним като железния човек с голямото сърце, невероятен българин, изключителен спортист, заяви заместник- министър Ваня Колева. Тя допълни, че България загуби още един голям спортист, който направи своя собствена школа, чрез която да се раждат още таланти.

Когато приключи един спортист, трябва да се обърне много по-голямо внимание към неговото възстановяване, заяви в отговор на журналистически въпрос Йорданка Благоева.

Изпращаме големият Величко, човека с голямо сърце, който не е казал лоша дума, той обичаше всички, заяви в словото си кметът на Смолян Николай Мелемов.

Смолян загуби един голям мъж, отдаден на спорта и семейството си. У него нямаше злоба, нямаше лошо, беше най-добрият човек, когото познавам. Така го описа Кристияна Колева, треньор по щанги, предаде БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
23307 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.08.23 | 20:01

1
А Костов е още жив, защо...
Петър

2017.08.24 | 18:20

3
Щото слуша Сорос,който плати зелката му да е цяла.

2017.08.24 | 09:21

2
Силните мъже измират затова една Банкянска пyткa с патка застана на чело на държавата и не ще да се махне.

Добави коментар

Водещи новини