Плевен е домакин на Уличен творчески фестивал от 1 до 3 септември

  • 22 август 2017 14:31

  • 1148
  • 1
Плевен е домакин на Уличен творчески фестивал от 1 до 3 септември
©

Уличен творчески фестивал се организира за първи път в Плевен от 1-ви до 3-ти септември, съобщиха организаторите.
Културното събитие е подкрепено финансово от община Плевен и ще предостави възможности за изява на открито на художници, артисти, певци, музиканти и други творци.


През трите дни проявите ще бъдат в часовете от 18.00 до 22.00 часа на централната градска улица. Организирани са арт инсталации, творчески работилници и изложби, които ще бъдат представени от 18.30 часа. След техните премиери ще звучи музика от улични изпълнители. В първия ден ще се изявят цигулари, изпълнители на арфа, ще прозвучи и китка северняшки хора.

Във втория ден от 18.30 часа ще гастролира уличен куклен театър, след което от 19.30 часа на улицата ще започнат изпълненията на инструменталисти - първо с контрабас и китара от 19.30 часа, след това - китара и глас, а после ще прозвучи китарен концерт от 21.00 часа. Гостуването на "Огнено шоу" е предвидено от 21.30 часа.

Третият ден ще предостави време за изява отново в творчески работилници и на художници с арт инсталации и картини, както и на куклени артисти. От 19.30 часа ще започнат изпълненията на уличните музиканти - първи ще бъдат перкусионистите с различни видове ударни инструменти, после ще се представят гайдарите - от 20.00 часа, а след тях ще бъдат китаристите с вокалните изпълнители. За финал ще има отново "Огнено шоу".

През трите дни ще се рисуват графити на електрически табла по старата главна улица и върху стълбището към Спортното училище, посочват организаторите в програмата на фестивала.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1148 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.22 | 14:35

1
А не, Сл. Бряг стана домакин на уличен фестивал - фестивал на уличници, сводници, педерасти и всякаква седесарска смрад.

Добави коментар

Водещи новини