Задържаха известен руски режисьор по подозрение в злоупотреба със средства

  • 22 август 2017 13:05

  • 2086
  • 2
Задържаха известен руски режисьор по подозрение в злоупотреба със средства
© pixabay.com (архив)

Известният руски театрален режисьор Кирил Серебренников е бил задържан по подозрение за злоупотреба с голяма сума пари, съобщи в Москва Главното следствено управление, цитирано от световните агенции.

В декларация на управлението се посочва, че Серебренников е заподозрян в "мошеничество в особено големи размери". Става дума за правителствени средства от около 1 милион долара, които били отпуснати в периода 2011-2014 година за осъществяване на проекта "Платформа" на московския театър Център Гогол. Серебренников е художествен ръководител на театъра.

Режисьорът е известен с дръзките си постановки, осмиващи нарастващия социален консерватизъм в Русия, посочва АП. През май тази година той беше задържан и разпитан, но тогава следователите не казаха в какво деяние е заподозрян.

Последвайте канала на

БТА
2086 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.08.31 | 17:23

2
Путин държи здраво, вкара в ареста зам. премиер. Невинните тук Костов, Цветанов, Бисеров, Софиянски, Борисов там в спец. колониите.
Крум Усаински-Крупник

2017.08.31 | 17:23

1
Цървули!!!Типично за авторитарните режими!!!Арестували режисьор,човек на изкуството!!!Плешивото Кремълско Джудже защо не го арестуват,като всички зная че е крадец номер 1!!!Или поне да арестуват Джудже номер 2!!!Навални го разобличи,че е свило 160 милиона $!!!

Добави коментар

Водещи новини