Кметът на Плевен възложи ускоряване на полагането на пътна маркировка в общината

  • 22 август 2017 10:29

  • 1121
  • 2
Кметът на Плевен възложи ускоряване на полагането на пътна маркировка в общината
©

Кметът на Плевен Георг Спартански възложи ускоряване на полагането на пътната маркировка в общината, съобщи пресцентърът.
Спартански е категоричен, че изпълнителят - общинската фирма "Инжстрой", трябва да използва по-ефективно времето през август.
До момента фирмата е изпълнила около 30 на сто от възложената й маркировка.


От дружеството са обяснили, че забавянето се дължи на множеството текущи ремонти по улици, които са им възложени, както и възникващите спешни ремонти.

Необходимите за пътната маркировка 10 тона боя са доставени в склада на "Инжстрой", уточниха от общината. До първи септември трябва да бъдат изпълнени пешеходните пътеки, където ще бъдат поставени стрелки и надписи "Погледни", подсещащи пешеходците да се оглеждат преди пресичане на улицата.

В Плевен продължават и текущите ремонти на уличната мрежа, като дейностите са предимно в кварталите "Сторгозия" и "Дружба". За целта са осигурени 55 000 лв. Други 4500 лв. са отделени за извънредни дейности - поставяне на капаци на шахти, възстановяване на пропадания и други.
Тази седмица екипите ще подготвят за асфалтиране и ще запълват дупки на улиците "Мир", "Мрамор", "Волов" и до бл. 58 в жк "Сторгозия". Ще бъдат рехабилитирани и улици в село Беглеж.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1121 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.08.22 | 19:20

2
Няма да помогне срещу дрогирани седесарски копелдаци, слушащи рап на максимум с газ до дупка и ръка между краката на кypвaтa.
Кмете,кмете

2017.08.22 | 11:45

1
Много си се разбързал,Кмете!!!!Внимавай да не прегазиш някой на "Невидимата" Пешеходна Пътека!!!!::::::DDDDDD

Добави коментар

Водещи новини