Зловеща находка в Копенхаген - женско тяло без глава, ръце и крака изплува на брега

  • 22 август 2017 06:30

  • 20911
  • 3
Зловеща находка в Копенхаген - женско тяло без глава, ръце и крака изплува на брега
© gettyimages (архив)

Женски торс бе намерен в понеделник край брега на Копенхаген, докато полицията разследва изчезването на шведската журналистка Ким Вал, която за последно бе видяна с датския предприемач и изобретател Петер Мадсен, предадоха информационните агенции.

"Трупът няма глава, ръце или крака", съобщи пред журналисти Йенс Мьолер Йенсен от полицията в Копенхаген, предаде БТА. Останките били забелязани от колоездач. В момента се извършва аутопсия и други тестове, съобщи Йенсен. Тялото е било във водата "известно време", допълни той и уточни, че все още е "твърде рано" да се каже дали останките са на изчезналата журналистка.

30-годишната Ким Вал е в неизвестност от 10 август, когато отплавала с Мадсен на 17-метровата му подводница "Ю Си 3 Наутилус". Подводницата потъна, а Мадсен беше спасен ден по-късно. Той отрича да извършил каквото и да било престъпление. На извадената от морето подводница не беше намерен никой. Мадсен първоначално твърдеше, че е оставил журналистката жива и здрава в Копенхаген. По-късно той промени показанията си и заяви пред съда, че тя е загинала при злополука на борда. Сега мъжът казва, че я е "погребал" в морето в залива Кьоге, южно от датската столица.

Копенхагенската полиция посочи, че Мадсен остава в ареста по предварителни обвинения в убийство. Делото не се гледа публично заради продължаващото разследване. Датските и шведските морски служби търсиха тялото на Вал в залива Кьоге и протока Йоресунд между Дания и Швеция с помощта на водолази, сонари и хеликоптери.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
20911 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.08.23 | 06:50

1
Как са я познали коя е, наша Надка седесарката ще я познаят по задника и пичката, всеизвестни са, ама датчанкта едвали е толкова дашна.

2017.12.20 | 14:00

3
Чети внимателно! Изчезналата е шведка.
g

2017.12.20 | 14:00

2
Тъпо парче си...

Добави коментар

Водещи новини