Силно земетресение на италианския остров Иския, загинали са две жени

  • 22 август 2017 06:21

  • 7564
  • 2
Силно земетресение на италианския остров Иския, загинали са две жени
© gettyimages (архив)

Една жена е загинала на южния италиански остров Иския след земетресение с магнитуд 3,6, което разлюля острова малко преди 21,00 ч. местно време в понеделник, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Жената е починала, след като върху нея паднала мазилка от църква. АП цитира лекари, според които около 20 души са получили леки наранявания. Италианската обществена телевизия РАИ съобщи, че трима души са ранени, а за други 20 няма информация. Властите се опасяват, че под срутените къщи може да има хора. Репортажи на италиански медии и публикации в социалните мрежи показаха хора, излезли на улиците, и сериозно повредени сгради. Трусът е причинил токов удар. Евакуирана е една болница. Най-силно засегнат е град Касамикола в северната част на острова, посочва АП.

Според италианския геоложки институт трусът е станал на дълбочина 10 км малко преди 21,00 ч. АП припомня, че през 1883 г. в град Касамикола е станало земетресение, което е отнело живота на повече от 2000 души. Иския и съседният остров Капри са популярни туристически дестинации, известни с минералните си извори. ДПА отбелязва, че германският канцлер Ангела Меркел обикновено прекарва великденската си ваканция в Иския.

Второ тяло бе намерено след земетресението, което разтърси снощи южния италиански остров Иския, предаде ДПА, като се позова на местни медии. Спасители са открили тялото на жена в останките на къща в района на Касамикола, където бе намерена и първата жертва, загинала от срутила се мазилка на църква. Спасителите издирват и три деца на възраст 17 месеца, на 4 и на 6 години, които вероятно са блокирани в срутила се къща.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7564 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.08.22 | 11:51

2
Как па драгалевския реформатор не вземе да го тресне нещо, да му таковам майката циганска, все невинни гинат.
..........

2017.08.22 | 10:20

1
До това водят костовизма и европейските гей ценности. Да сте чули за землетресения в Русия - няма, няма и да има.

Добави коментар

Водещи новини