Барселонските терористи готвели атака със 120 газови бутилки

  • 20 август 2017 14:25

  • 7804
  • 1
Барселонските терористи готвели атака със 120 газови бутилки
© Getty Images/Guliver

Групировката, отговорна за атентатите в Испания, е подготвяла "един или няколко атентата" в Барселона със 120 газови бутилки, намерени в къща в намиращия се на 200 км югозападно град Алканар, съобщи днес полицията, цитирана от Франс прес.

"Започва да ни става ясно, че това е мястото, където са се приготвяли експлозиви за извършването на един или няколко атентата в Барселона", каза началникът на каталунската полиция Жосеп Луис Траперо.

Продължава издирването на мароканеца Юнес Абуякуб - шофьорът, който уби 13 души и рани над 100, прегазвайки ги с автобус в Барселона. Полицията в Барселона, че в микробуса, е имало само един нападател. Майката на предполагаемия извършител на терористичния акт го призова да се предаде. Според испански медии, жената е участвала в акция на мюсюлмани, обявили се срещу тероризма, предаде БНР.

Проиранската шиитската групировка "Хизбула" остро осъди атаката, за която отговорност поеха джихадистите. "Хизбула" определя атентата в Барселона като "поредното доказателство за криминалната същност на групировката "Ислямска държава". Превръщането на невинни цивилни граждани в цели на тероризма е част от сатанински план, се заявява още в позицията на "Хизбула", цитирана от вестник "Джерузалем пост".

Междувременно стана ясно, че са идентифицирани две жертви от експлозията в испанското градче Алканар, която избухна в нощта срещу четвъртък, часове преди атентата в Барселона.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7804 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Детето от улицата

2017.08.21 | 06:25

1
От касата крал съм Стотачки прибирам Кашета съм бомбил От куки съм бегал Мишоци съм джобил по мутри съм ходил

Добави коментар

Водещи новини