Италия изгони мигранти, възхвалявали ислямския тероризъм

  • 19 август 2017 19:22

  • 6671
  • 3
Италия изгони мигранти, възхвалявали ислямския тероризъм
© Getty Images/Guliver (архив)

Италия репатрира двама мароканци и един сириец заради изразени симпатии към ислямския тероризъм, съобщи министерството на вътрешните работи, цитирано от ДПА.

Единият мароканец е 38-годишен затворник, който прославял нападението с камион в Стокхолм, при което през април загинаха пет души.

Вторият мароканец, на 31 години, бил хванат миналия месец да краде микробус и според италианските власти е склонен към насилие в името на групировката "Ислямска държава".

Сириецът бил настанен в център за задържане на мигранти, след като през 2015 г. е арестуван за насърчаване на незаконна миграция. По време на престоя си в приюта той възхвалявал терористичната атака в Манчестър и опитал да накара служителка на учреждението да приеме исляма.

След ислямистките нападения срещу редакцията на "Шарли ебдо" в Париж през януари 2015 г., Италия прие строг закон, позволяващ на властите да експулсират по бърза процедура чужденци, заподозрени в склонност към тероризъм, дори да не разполагат със солидни доказателства, че са опасни за обществения ред.

По силата на този закон бяха експулсирани 202 заподозрени, включително 70 тази година. Във вторник вътрешният министър Марко Минити заяви, че благодарение на този механизъм страната му е в безопасност.

За разлика от Германия, Франция, Белгия, Великобритания и Испания, в Италия не са извършвани терористични нападения през последните три години, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6671 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.09.17 | 03:41

2
комунистическите боклуци се опитват да оправдаят мръсотията на шарли ебдо

2017.09.17 | 03:41

3
Шарлито си е продукт на западните боклуци! Не хвърляй вината за западната просточа и гнилоч на други!!!

2017.09.07 | 10:28

1
ШАРЛИ ЕБДО БЕШЕ МРЪСЕН ПАРЦАЛ, ДОБРЕ ЧЕ ГО РАЗКАРАХА

Добави коментар

Водещи новини