Спират ремонта на моста на Околовръстното шосе заради тапите в София

  • 19 август 2017 15:14

  • 6131
  • 3
Спират ремонта на моста на Околовръстното шосе заради тапите в София
© Булфото (архив)

Тази нощ ще бъде отворено за движение пътното платно на бул. "Цариградско шосе" в посока Ректората на Софийския университет при кръстовището на Орлов мост, което се ремонтира. Движението ще се извършва по две ленти в посока, така че ще е по-облекчено, отколкото досега, каза днес кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при проверка на ремонта на столичния булевард заедно със заместник-кмета по направление транспорт Евгени Крусев, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Според технологичните изисквания днес се изчаква изтичането на 48 часа след полагането на последния износващ пласт асфалт, след което движението ще бъде пуснато. Ремонтните дейности ще продължат в срещуположното пътно платно от страната на езерото Ариана в посока "Плиска" и трябва да завършат до края на другата седмица.

Едновременно с Орлов мост ще се ремонтират и участъци от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в участъка от ул. "Гурко" до Орлов мост. Той ще е затворен за движение през следващата седмица и ще е готов заедно с Орлов мост. Затруднението с летните ремонти, което причиняваме е голямо, затова поисках от АПИ да спре ремонта на моста на Околовръстното шосе над бул. "Симеоновско шосе". АПИ ще може да продължи работа по нейния обект след като пуснем окончателно Орлов мост, е казала още кметът Фандъкова.

По думите й трябва да се съобразят, че петък след обяд, събота сутрин и неделя след обед на това място трафикът е много засилен. В същото време там може да се работи и през нощта.

С няколко дни се отлага началото на разширението и реконструкцията на участъка от бул. "Тодор Каблешков". Работата ще започне след като се възстанови движението по бул. "Цариградското шосе" и се ремонтира моста при бул."Симеоновско шосе". Реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков" включва разширение и изграждане на нов мост, като срокът е три месеца.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6131 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.08.20 | 13:24

3
Спокойно след два три месеца пак ще е за ремонт нали знаете по колко време трае качеството на селянина от Банкя!
пощальон

2017.08.19 | 23:27

2
Надявам се,първо да завършат бул.Овча купел преди да започнат разширението на Тодор Каблешков.Той е булевард след бул.Братя Бъкстон,но дотам е квартална уличка.
Blue

2017.08.19 | 20:59

1
E Kolko Trae Kolkoto edin Qzovir

Добави коментар

Водещи новини