54 от ранените при терористичните атаки в Каталуния все още са в болница

  • 19 август 2017 14:57

  • 2642
  • 0
54 от ранените при терористичните атаки в Каталуния все още са в болница
© Getty Images/Guliver

Петдесет и четири от пострадалите при терористичните атаки в Барселона и Камбрилс все още са в болница, съобщи в Туитър каталунската агенция за гражданска защита, цитирана от ДПА.

От ранените в атаката в Барселона 12 души са в критично състояние, 24 имат сериозни рани, 11 са с по-леки травми, а трима са съвсем леко ранени.

От тези в Камбрилс един е в сериозно състояние, двама са с по-леки рани и един е със съвсем лека травма. Испанският крал Фелипе и кралица Летисия ще отидат днес в болница в Барселона, за да посетят ранени в нападенията и лично да им пожелаят бързо оздравяване, съобщи на уебсайта си кралският дворец, цитиран от Ройтерс.

Испанското правителство реши днес да не повишава нивото на заплаха за сигурността до максималното ниво и то остава четвърто, една степен преди максималното, съобщи Ройтерс.

Френската полиция извършва допълнителни гранични проверки на пристигащите от Испания в опит да открият беглец, замесен в нападенията в Барселона и Камбрилс, предаде Асошиейтед прес.

Няма извършени арести тази сутрин, каза френски източник от службите за сигурност. По думите му проверките по обикновено отворената граница са рутинни и се правят винаги, когато съседна държава сигнализира за потенциална опасност.

Друг френски източник по сигурността каза, че испанските власти са сигнализирали за автомобил тип "баничарка", за който се смята, че е бил нает в Испания от заподозрян за нападенията в четвъртък и който може би е пресякъл границата и отишъл във Франция, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2642 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини