Всички пожари в Хасковска област са локализирани

  • 19 август 2017 10:36

  • 955
  • 0
Всички пожари в Хасковска област са локализирани
© Булфото

Всички пожари в област Хасково са локализирани, а ситуацията през изминалата нощ с падането на температурите се е успокоила, съобщи областната администрация. На местата на огнищата днес дежурни екипи ще продължат да следят на място терените.

Между селата Присадец и Маточина, където бяха унищожени 7 хиляди декара площ, остават дежурни два противопожарни автомобила с шестима огнеборци. Край селата Княжево и Срем в община Тополовград е засегната 1000 декара смесена гора, както и ловни терени, като със сигурност има загинали и диви животни. Там на дежурство остават 4 противопожарни автомобила с 10 пожарникари.

Другият пожар в Тополовградско, този при селата Хлябово и Сакарци, е окончателно ликвидиран. Там освен сухи треви и храсти са изгорели и малки площи лозя. Пламъците са били спрени на стотина метра от село Хлябово. Днес и там дежурен екип ще следи за евентуални нови запалвания. Дежурни остават и до ивайловградското село Черничино, където бяха изпепелени 300 декара.

Общо над 10 000 декара са изгорелите площи само за две денонощия в Хасковска област. аЗа част от пожарите подозренията за умишлено запалване са все по-сериозни, уточняват от администрацията. Оттам предупреждават още, че и днес за Хасковска област е в сила екстремална опасност от възникване на пожари. Температурите ще останат високи, а вятърът силен.

Последвайте канала на

Нора Виткова
955 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини