10 дни без следа от беглеца от затвора в Стара Загора

  • 18 август 2017 20:00

  • 13970
  • 1
10 дни без следа от беглеца от затвора в Стара Загора
© Булфото(архив)

Десети ден - без следа от затворника, избягал от Старозагорския затвор. От началото на годината още 10 души са успели да избягат по схемата на Петър Петров - Пъпеша, отчитат от Главната дирекция на местата за лишаване от свобода, предаде Нова Телевизия.

В Старозагорския затвор изтърпяват наказание 420 души. Над сто от тях всеки ден излизат за работа без охрана. Един от тях е бил Петър Петров - Пъпеша, който излежава 18-годишна присъда, от която му остава малко до свободата. Решава да си тръгне предсрочно и не се прибира от обекта.

„Сами отиват и сами са връщат. Те са в относителна свобода. Той не е избягал, той е на свобода, завръщайки се от работа. Година и девет месеца му оставаше. Беше магазинер в павилион. Те са без охрана, само спят в общежитието. Не бягат, защото никой не ги гони, законът ги е пуснал на свобода”, казва Иван Карушков, директор на затвора в Стара Загора.

1718 лишени от свобода от над 7 хиляди затворници в страната имат работа, с която намаляват присъдите си и подпомагат системата с безплатен труд. Други близо хиляда всеки ден излизат на свобода, за да работят.

В следващите години външно финансиране ще осигури подобни условия и в другите места за лишаване от свобода, отчитат от министерството на правосъдието. Планирано е да се подобри и охранителната дейност. Вътрешната проверка за липсващия затворник още не е приключила и засега наказания не се предвиждат.

Последвайте канала на

Novini.bg
13970 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.02 | 21:39

1
ЧАКАЙТЕ СЛЕДА.ТОЙ ЩЕ ДОЙДЕ САМ ДА ВИ КАЖЕ ЗДРАСТИ.

Добави коментар

Водещи новини