В Сиера Леоне погребаха 461 жертви на калното свлачище

  • 18 август 2017 19:41

  • 6080
  • 0
В Сиера Леоне погребаха 461 жертви на калното свлачище
© Getty Images

В Сиера Леоне бяха погребани 461 жертви на калното свлачище, което погълна десетки домове в предградие на столицата Фрийтаун тази седмица, съобщи днес служител на централната морга, цитиран от Ройтерс.

Спасителни работници продължават да докарват в моргата още тела. Сред погребаните днес бяха 156 деца, каза служителят, пожелал анонимност, защото няма разрешение да говори за броя на загиналите.

Правителството засега не е оповестило прогноза за броя на жертвите от природното бедствие. Червеният кръст обяви днес, че над 600 души все още се смятат за изчезнали. Търсенето на тела, погребани в калта, продължава.
Свлачището в понеделник е едно от най-тежките бедствия, свързани с поройни валежи, в Африка. То порази Сиера Леоне година след като страната започна да се съвзема от смъртоносната епидемия от ебола в периода 2014-2016 г., която уби 4000 души в бившата британска колония в Западна Африка.

Президентът Ърнест Бай Корома присъства вчера на първото масово погребение на жертви на природното бедствие, което бе организирано от правителството на гробище край столицата, където по-рано бяха погребани много починали от ебола. Хуманитарни агенции предупредиха, че има риск от избухване на епидемии, ако останат неоткрити тела под свлачището.

Последвайте канала на

БТА
6080 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини