Тръмп одобри плана на Пентагона за независимо киберкомандване

  • 18 август 2017 18:35

  • 3035
  • 0
Тръмп одобри плана на Пентагона за независимо киберкомандване
© Getty Images

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския одобри плана на Пентагона за създаване на независимо Киберкомандване, което да даде нов тласък на разработването на кибероръжия с цел предотвратяване на нападения и наказване на нарушители и противници в киберпространството, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

То ще засили операциите срещу "Ислямска държава" и други възможни противници.

Според АП днешното обявление означава, че американското Киберкомандване вероятно ще бъде отделено от Агенцията за национална сигурност (АНС), която има предимно разузнавателни задачи. За момента Тръмп се е съгласил да издигне ранга на Киберкомандването в рамките на въоръжените сили и да му даде повече автономия. То придобива статут на Обединено бойно командване, което ще се занимава с операции в киберпространството.

Планът отлежава от миналата година, когато тогавашният министър на отбраната Аштън Картър предложи на президента Барак Обама да направи Киберкомандването независимо и да го откъсне от АНС. Така то би придобило същия ранг, като командванията на традиционните видове въоръжени сили.

Радикалният ислямски тероризъм трябва да бъде спрян, каквото и да изисква това, призова днес Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, цитиран от Асошиейтед прес.

"Съдилищата трябва да ни върнат правата за защита. Трябва да бъдем твърди!", написа Тръмп в Туитър.

Тези негови думи вероятно визират временната забрана за пътуване, която Тръмп се опита да наложи върху влизането в САЩ на граждани на шест предимно мюсюлмански страни, отбелязва АП. Забраната беше оспорена в съда. Предстои Върховният съд на САЩ да разгледа въпроса наесен.

Тръмп излезе с този коментар в Туитър ден след трагедията в Каталуния, където при терористични актове загинаха 14 души и над 100 бяха ранени.

По-късно днес президентът на САЩ ще събере Съвета за национална сигурност към Белия дом в резиденцията Кемп Дейвид в Мериленд, за да обсъди стратегията на страната в Афганистан.

Последвайте канала на

БТА
3035 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини