Кражба на масло остави без електрозахранване 1167 клиенти на ЧЕЗ в Петрич

  • 18 август 2017 18:22

  • 1333
  • 0
Кражба на масло остави без електрозахранване 1167 клиенти на ЧЕЗ в Петрич
©

Кражба на 1600 литра трансформаторно масло от четири трансформатора, собственост на ЧЕЗ Разпределение България в град Петрич, повреди два от тях и остави без електрозахранване 1167 клиенти на дружеството на 17.08.2017 г., съобщиха от електроразпределителното дружество.

Служители на ЧЕЗ са създали необходимата организация за подмяна на повредените съоръжения и осигуряване на алтернативно електрозахранване за засегнатите клиенти в рамките на деня.

"Подобни посегателствата увреждат съоръженията и нарушават комфорта на редовните клиенти на дружеството, защото съоръженията не могат да бъдат ремонтирани, а трябва да се заменят с нови, коментира Васил Василев, директор "Експлоатация и поддържане на мрежата" в дружеството, цитиран в съобщението. Всяко съоръжение струва между 15 и 20 хил. лв. Това са средства, които в противен случаи биха могли да бъдат инвестирани за подобряване на мрежата и услугите. Неудобствата за клиентите, обаче, не могат да бъдат компенсирани", заявява представителят на дружеството.

За първите седем месеца на годината е източено над 5500 литра литра трансформаторно масло на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, в резултат на което са повредени над 200 съоръжения на дружеството, информират от компанията. Клиентите могат да подават сигнали за злоупотреби и посегателства на имейл адрес zaklienta@cez.bg, в центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010, се посочва още в съобщението.

Последвайте канала на

БТА
1333 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини