Разследват съпрузи за измами и пране на пари в особено големи размери

  • 18 август 2017 17:43

  • 10351
  • 0
Разследват съпрузи за измами и пране на пари в особено големи размери
© Novini.bg

Окръжна прокуратура-Пловдив провежда разследване срямо съпрузи за извършени тежки умишлени престъпления - измама в особено големи размери и пране на пари, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

По случая е установено, че от ноември 2014 г. до юни 2017 г. С.П.С. /на 47 години/ е извършила множество измами на територията на страната, като е ощетила различни лица, придобивайки за себе си облага на стойност над 400 000 лв. При тази си дейност С.П.С. се е представяла за длъжностно лице, вкл. за служител на прокуратурата.

По отношение на С.П.С. е повдигнато обвинение за общо седем измами, като престъплението е в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. За това престъпление законът предвижда наказание "лишаване от свобода" от три до десет години и конфискация до половината на имуществото на виновния.

От събраните по делото доказателства е установено, че С.П.С., в съучастие със съпруга си И.Б.С., /на 52 г./ в Пловдив са извършвали финансови операции и сделки с парите, придобити от С.П.С. в резултат на измамите. В тази връзка им е повдигнато обвинение за "пране на пари", което са извършили в съучастие. За това престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода" от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до двеста хиляди лева.

Двамата обвиняеми са задържани с постановление на Окръжна прокуратура-Пловдив за срок от 72 часа.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
10351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини