Вижте разказа на няколко българки за ужаса на терора в Барселона (снимки)

  • 18 август 2017 08:28

  • 7072
  • 3
Вижте разказа на няколко българки за ужаса на терора в Барселона (снимки)
© Getty Images/Guliver

За ужаса на терора разказаха за "Здравей, България" няколко българки, които живеят в Барселона.

Една от тях се е разминала на косъм от случилото се.

„Усещането за страх винаги го е имало след увеличаването на атентатите в Европа. Сега се чувстваме по-уязвими”,  каза за „Здравей, България” Леда Гачурова, собственик на сайт за българи в Барселона.

 



Адриана Ранчева, наша сънародничка, която е учила в Барселона и сега живее и работи в банка в града, разказа: „В 12 часа ще отдадем почит на загиналите на същото място. Всеки човек, който живее в Барселона, минава поне един път от мястото, където ван се вряза в тълпа. В Барселона тази улица - "Ла Рамбла" - винаги е била символ на нещо весело. Това е много красива улица, с много забележителности по нея. На това място се събират и всички фенове на „Барса” след победите на отбора”.

Според Адриана това е атака срещу един от най-щастливите градове.

Цветелина Минчева е друга наша сънародничка, която е била много близо до мястото на атенатата. „Малко след като съм подминала мястото, се е случило всичко това. Видях микробуса и чух плачещите хора, които бягат и викат. Просто видях ужаса в лицата на хората”, разказа тя за Нова телевизия.

Цветелина увери, че навсякъде в града е имало много полиция.

"Не се чувствам добре, за да изляза. Просто се страхувам", добави тя.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7072 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
факт

2017.08.18 | 21:29

3
ДобреИнтегрираният „ШВЕЙЦАРЕЦ” Джердан Шакири заяви, че ако от косовският национален отбор му предложат длъжността капитан, то той ще се отрече от швейцарския футболен отбор. # Какво ли ще стане, ако от „отбора” на Ислямска държава му предложат длъжността генерал ? ? ?

2017.08.18 | 20:29

2
Пада ви се, кypвета, щом не искате да гладувате с нас при костовизма, а давате задници срещу заплащане в ЕС.
от Уикипедиа

2017.08.18 | 15:39

1
При атентата в черквата „Света Неделя“ загиват 134 души, ранените са 500; повечето от които умират от раните си. # Умират 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-ма майори, 9-ма капитани, 3-ма депутати и множество граждани, включително деца. # Целта на атентата е да бъде ликвид

Добави коментар

Водещи новини