Противоречиви данни за жертвите и ранените в Барселона (обновена)

  • 17 август 2017 21:16

  • 21798
  • 2
Противоречиви данни за жертвите и ранените в Барселона (обновена)
© gettyimages (архив)

Властите в Каталуния потвърдиха за 13 убити и най-малко 50 ранени при днешната терористична атака в Барселона, столицата на североизточната испанска автономна област, предаде Ройтерс.

Регионалната полиция потвърди, че е задържала един човек във връзка с тази терористична атака, предаде АФП. В същото време тя уточни, че няма заподозрени, които да са се укрили в заведение в Барселона, както съобщиха по-рано редица медии.

Вестник "Вангуардия" съобщи, че един от предполагаемите организатори на нападението е бил убит в престрелка с полицията, предаде БТА, цитирайки ТАСС. Това е станало в община Сан Жуст Десверн, на около 10 километра от град Барселона.

Консулът ни в Испания Борислав Евлогиев заяви пред Нова телевизия, че жертвите на атентата вече са 14, като се позова на данни от каталунската полиция. Той отхвърли появилата се информация за барикадирал се мъж в ресторант в центъра на Барселона.

Най-малко 80 души са приети в болница, като 16 са тежко пострадали, а най-малко 12 са загинали, каза регионалният премиер на Каталуния Карлес Пучдемонна на  пресконференция и допълни, че в болниците в Барселона се стичат хора, за да даряват кръв, предаде Ройтерс. Засега не е ясен броят на нападателите.

Потвърденият брой на загиналите при атентата в Барселона е ревизиран на 13, предаде АП. Според представител на каталунското министерство, цитиран от Ройтерс, той може да нарасне. Жоаким Форн, представител на регионалното министерство на вътрешните работи заяви, че ранените са над 100.

"Нашият приоритет е да спасим животи. А другият ни приоритет е полицейското разследване, за да намерим отговорните за атентата, както и всеки, който им е помагал пряко или непряко", каза регионалният премиер Карлес Пучдемон, цитиран от АП.


 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
21798 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ОТ ОСТРОВА

2017.08.18 | 00:16

2
СЕПАРАТИСТИТЕ НА КАТАЛУНИЯ СТОЯТ ЗАД ТОВА и техните спонсори
gost

2017.08.17 | 23:09

1
ТОВА СЕ НАРИЧА ТОЛЕРАНТНОСТ

Добави коментар

Водещи новини