Пожарната обстановка в област Хасково остава усложнена

  • 17 август 2017 20:46

  • 1149
  • 0
Пожарната обстановка в област Хасково остава усложнена
© gettyimages (архив)

Пожарната обстановка на територията на област Хасково остава усложнена, съобщи областната администрация.

Цялата налична техника на районните противопожарни служби от областта и помощ от Кърджали и Елхово, както и техниката на държавните лесничейства, са включени в борбата с четирите действащи огнища в региона. В района на ивайловградското село Черничино са засегнати над 300 декара смесена гора, като заради пресечената местност борбата с огъня се води ръчно. Все още не е локализиран пожарът край свиленградското село Маточина, който възникна по обяд вчера. Той се развива към село Варник.

Временно ограниченият пожар между селата Хлябово и Сакарци в община Тополовград отново се е разпалил. Унищожени са лозя, храсти и сухи треви, като екипите се опитват да предотвратят навлизането на огъня в голям иглолистен масив.Над 1000 декара са обхванати от пламъци между селата Княжево и Срем в община Тополовград, където срещу огъня са пратени 4 пожарни екипа, 7 команди горски и доброволци.

Въпреки че официално не е свикан, Областният кризисен щаб и включените в него институции на практика са мобилизирани, уточни пресслужбата на администрацията. В готовност за включване е от "Марица Изток". Като цяло няма застрашени населени места, бедстващи хора или пострадали при потушаването на огъня служебни лица и доброволци.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1149 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини