Тръмп разпуска два важни бизнес съвета към Белия дом

  • 17 август 2017 07:49

  • 1370
  • 0
Тръмп разпуска два важни бизнес съвета към Белия дом
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви днес, че разпуска два важни консултативни бизнес съвета към Белия дом, след като редица изпълнителни директори на водещи корпорации вече ги бяха напуснали. Оттеглянията бяха в знак на протест срещу изявление на Тръмп по повод събитията в Шарлотсвил, в което той обвини за насилието не само белите супремасисти, но и техните опоненти, предаде Ройтерс.

Тръмп обяви разпускането на Американския съвет по предприемачество и Форума за стратегия и политика, след като Инге Тулин, президент на "Три Ем Къмпани" (3M Company), стана поредната напуснала. "Вместо да оказвам натиск върху хората на бизнеса от Съвета по предприемачество и Форума за стратегия и политика, аз ги прекратявам и двата", написа Тръмп в "Туитър".

Критики към президента по повод отношението му към кръвопролитието в Шарлотсвил, отправиха не само изтъкнати представители на неговата Републиканска партия и членове на Демократическата партия, а също британският премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в, припомни Ройтерс.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1370 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини