В община Свищов започва проектът "Вашето здраве има значение"

  • 16 август 2017 21:45

  • 4945
  • 0
В община Свищов започва проектът "Вашето здраве има значение"
©

В община Свищов започва реализацията на проекта "Вашето здраве има значение" по Програмата за трансгранично сътрудничество "Interrеg V-А Romania-Bulgaria: 2014-2020".

Проектът в сферата на здравеопазването е разработен съвместно с румънския град Зимнич и е на стойност 1 494 719 евро, като по-голямата част от средствата ще бъдат усвоени от община Свищов, е станало известно на встъпителната пресконференция, която се е състояла днес, съобщиха от пресцентъра на крайдунавската община. МБАЛ "Димитър Павлович" в Свищов ще се сдобие с високотехнологична апаратура - компютърен томограф и реаномобил от най-ново поколение. С новата техника ще се постигне комплексна и висококачествена диагностика, е посочила Даниела Станкова, координатор на проекта.

Общата сума, която ще се усвои за модернизацията на свищовската болница, е 763 231 евро, от които 2 процента са собствен принос.
Кметът на Свищов Генчо Генчев и председателят на общинския съвет Кристиян Кирилов са приветствали румънските партньори за ползотворната съвместна работа и са посочили, че реализирането на проекта ще допринесе за постигане на по-голяма ефективност при оказване на спешна медицинска помощ, ще гарантира равен достъп и високо качество на болничната медицинска помощ от двете страни на Дунав.

По проекта са предвидени две обучения за работа със съвременната апаратура, както и две посещения на разменни начала на медицински персонал от двете лечебни заведения. Договорът по проекта е подписан през април 2017 г., а крайният срок за изпълнение е 11 април 2019 г.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4945 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини