В Шарлотсвил почетоха паметта на жената, убита на протест срещу бели националисти

  • 16 август 2017 20:24

  • 3224
  • 3
В Шарлотсвил почетоха паметта на жената, убита на протест срещу бели националисти
©

Възпоменателна церемония се състоя днес в театрална зала в Шарлотсвил, щата Вирджиния, в памет на 32-годишната Хедър Хейър. Тя загина в края на миналата седмица, след като мъж се вряза с колата си в група протестиращи срещу митинг на бели националисти, неонацисти и членове на "Ку-клукс-клан", предаде ДПА.

Оратори на церемонията припомниха, че правната консултантка Хейър е държала на социалната справедливост и е обичала живота. Присъстващите бяха помолени да дойдат облечени в лилаво, любимия цвят на покойната, писа местният вестник "Дейли прогрес".

Президентът на САЩ беше критикуван заради реакцията си на случилото се в Шарлотсвил. В първото си изявление той обвини в насилие "и двете страни", но след това осъди привържениците на идеята за върховенството на бялата раса.

Днес Тръмп написа в Туитър, че Хейър е била "красива и невероятна", "наистина изключителна млада жена", която всички ще помнят дълго.

Шофьорът на автомобила - 20-годишният Джеймс Алекс Фийлдс младши - бе обвинен в непредумишлено убийство и други престъпления, а в понеделник съдът отказа да го освободи под гаранция.

Последвайте канала на

БТА
3224 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.08.20 | 00:37

3
Айде днес една к*ва утре всички останали!! Чула ме съдбата!

2017.08.20 | 00:37

2
Явно се е плющяла с черни. А пък шествието на белите е бил с разрешително, за разлика от антишествието на черните националисти. Ако беше действала законно,нямаше да се стигне до там. И се чудя защо все повече бели хора ги е срам да се наричат бели.

2017.08.17 | 07:01

1
Колко признателни "цветнокожи" я почетоха?Николко нали!Само бели лицемери

Добави коментар

Водещи новини