Официално: Няма опасни яйца и яйчни продукти на българския пазар

  • 16 август 2017 19:24

  • 2571
  • 2
Официално: Няма опасни яйца и яйчни продукти на българския пазар
© pixabay.com (архив)

Няма данни за наличие на замърсени с фипронил яйца и яйчни продукти на българския пазар, съобщиха от пресцентъра на министерството на земеделието, храните и горите.

Ветеринарномедицински препарати, съдържащи веществото не са разрешени за употреба при кокошки носачки. Разпространението на тези яйца започва от Белгия и Холандия, след което са били разпространени и в други европейски страни. Компетентните органи за безопасност на храните на страните членки обменят постоянно информация по Системата за бързо предупреждение за храни и фуражи (RASFF).

При наличие на риск за потребителите Министерството на земеделието, храните и горите, респективно Българската агенция по безопасност на храните своевременно ще предприеме всички необходими действия за неразпространение на опасните храни и ще информира обществото.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2571 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.08.17 | 05:51

2
е как го установиха ;официално ; , като няма данни ? със изследвания или по документи от митниците ? защото и двете институции не вдъхват доверие , но щом на уран държиме , та с едни отровни яйца ще ни бутнат , държавност , а ?
Ев

2017.08.16 | 23:36

1
Щото ако има някой пък беше казал.

Добави коментар

Водещи новини