Рискът за разрастване на огъня в Тополовградско е голям

  • 16 август 2017 19:12

  • 1696
  • 1
Рискът за разрастване на огъня в Тополовградско е голям
© Pixabay

Силният вятър и високите температури затрудняват изключително много работата на пожарникарите в тополовградските села Сакарци и Присадец, съобщават от областната администрация в Хасково. Днес следобед там избухнаха два големи пожара. Към момента рискът от разрастване на огъня и на двете огнища е много голям, коментираха от пожарната.

Информацията до момента е, че пламъците не създават опасност за населените места, няма бедстващи хора и не са застрашени стопански сгради или площи с реколта, информираха от областната администрация.

На мястото, освен работещите пет противопожарни екипа от РД "ПБЗН"-Хасково и техника от Държавното горско стопанство, вече има изпратена помощ и техника и от други области в страната. Фронтът на пожара край Присадец е около 1000 декара, територията е гранична, пресечена е и не може да се засече точно площта й.

В района на Сакарци, където гори другият пожар, продължават опитите за локализирането му. Там също е изпратена допълнителна техника. Няма опасност за хората от близкото село, не са застрашени домове или площи със селскостопанска продукция.

Прогнозите на огнеборците са, че по тези два пожара ще се работи през цялата нощ. Началникът на пожарната служба в Хасковска област комисар Николай Вълчев съобщи, че през следващите 48 часа за региона е обявена екстремна степен за опасност от пожари.

Последвайте канала на

БТА
1696 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.16 | 21:51

1
Огън да гори всеки,който пали такъв!И него,и най-милото му.Проклети да са!

Добави коментар

Водещи новини