Папата поиска прошка от семействата на деца, самоубили се заради сексуални посегателства от свещениц

  • 16 август 2017 18:48

  • 4551
  • 1
Папата поиска прошка от семействата на деца, самоубили се заради сексуални посегателства от свещениц
© gettyimages (архив)

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март помоли днес за прошка от семействата на децата, станали жертва на сексуални посегателства и самоубили се поради получената травма, предаде БТА, цитирайки ДПА.

В изявление, публикувано от германския вестник "Билд", Светият отец благодари също така на един от оцелелите за това, че е разказал за преживяното. Той нарече изповедта на Даниел Пите, публикувана под заглавие "Отче, прощавам ти", свидетелство за това "колко дълбоко може да проникне злото в сърцето на един служител на църквата". Пите като дете е бил подложен на многократни изнасилвания и сексуални посегателства от член на капуцинския монашески орден. Днес самият той е свещеник и води кампания срещу педофилията в Католическата църква.

Папата изрази "любовта и болката си" за семействата, загубили свои близки заради самоубийства поради преживените издевателства и ги помоли за "прошка с пълно смирение". "Това е абсолютно чудовищно, ужасен грях, противоречащ на всичко, което църквата проповядва", каза той, цитиран от вестник "Билд".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4551 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.09.20 | 09:43

1
западни ценности майна, католически педеруги

Добави коментар

Водещи новини