Разчистването на счупените и повалените дървета след бурята в Полша ще продължи до 2019 г.

  • 16 август 2017 18:42

  • 1504
  • 0
Разчистването на счупените и повалените дървета след бурята в Полша ще продължи до 2019 г.
© Getty Images

Държавната горска администрация в Полша обяви, че работите по разчистването на счупените и повалените дървета от силните бури в страната в края на миналата седмица ще продължи до 2019 г., предаде Асошиейтед прес.

"Имаме работа с несъмнено най-голямото бедствие в историята на полското горско стопанство, а подозирам и в историята на европейското лесовъдство", каза днес директорът на "Държавни гори" Конрад Томашевски. По думите му ураганните ветрове в северозападните и централните райони са унищожили около 45 хиляди хектара гори - рекордно количество в историята на ведомството, основано през 1924 г. Падналите дървета са разрушили животински местообитания и са убили много животни, каза той и добави, че ще започне операция по залесяване на оголените зони.

Ще бъдат необходими до сто години за възстановяването на унищожените горски масиви в предишния им вид, каза говорителката на "Държавни гори" Ана Малиновска.

Телевизионният канал Те Фау Ен 24 показа драматични кадри на местности покрити с дървета, разпилени като кибритени клечки. Войници и пожарникари помагат на жителите на селски общини за отстраняването на паднали дървета и обезопасяването на повредени жилища, главно около Гданск, Торун и Шчечин. От понеделник на помощ са се включили и военни подразделения.

Метеоролозите предупреждават за нови бури днес в Полша, съобщи АП.

Последвайте канала на

БТА
1504 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини