Нападателят от пицарията в Париж може да носи наказателна отговорност

  • 16 август 2017 17:44

  • 1504
  • 0
Нападателят от пицарията в Париж може да носи наказателна отговорност
© Getty Images/Guliver (архив)

Мъжът, който в понеделник вечерта се вряза умишлено с кола в терасата на пицария в парижкото предградие Сет-Сор и уби 12-годишно момиче, може да носи наказателна отговорност, заяви днес прокурор, цитиран от ДПА.

Проведената психиатрична експертиза е заключила, че мъжът е осъзнавал действията си, потвърди прокурорът на град Мо, Доминик Лоран.

Извършителят, който бе арестуван на място веднага след инцидента, се очаква да бъде изправен пред съд по-късно днес, за да бъдат официално започнати следствени действия срещу него за убийство при утежняващи обстоятелства.

Заместник-прокурорът Ерик дьо Валроже каза вчера, че разпитът на заподозрения протича много сложно заради "противоречивите му твърдения" и защото той давал "много объркани обяснения за мотивите си". Арестуваният казал пред следователите, че бил погълнал голямо количество лекарства, включително кодеин, в деня преди инцидента.

Освен загиналото момиче, други 12 души бяха ранени и петима от тях са в критично състояние след набега на шофьора с беемвето срещу терасата на пицарията. Всички намиращи се там в момента били повалени на земята.

Дьо Валроже изключи терористични мотиви за инцидента, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1504 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини