Меркел разкри кой е любимият й емотикон

  • 16 август 2017 17:29

  • 2060
  • 0
Меркел разкри кой е любимият й емотикон
© Getty Images/Guliver

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, която е в кампания за парламентарните избори на 24 септември, насочи днес вниманието си към младите хора, като отговаряше на живо на въпроси, задавани й от четирима известни германски "ютюбъри", предаде Франс прес.

Меркел заяви, че ще се стреми да състави правителство, в което жените да са 50 процента. Тя уточни, че ако нейната партия ХДС спечели изборите, тя ще състави коалиционно правителство, а това значи, че броят на жените в кабинета няма да зависи само от нея.

От разговора с 63-годишната Меркел стана ясно, че любимият й емотикон е усмихнатото личице, а когато денят й е добър - усмихнато личице със сърце. Меркел каза, че би искала да бъде с тениска, на която е нарисувана вълната, която е символ на нейния избирателен район - на брега на Балтийско море.

Канцлерът говори и за различията си с американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и за това колко важно е младите хода да се мобилизират да участват в изборите.

На въпрос дали смята, че ще има Трета световна война, германският лидер отговори с "не", посочи, че се прави всичко, това да не се случи и добави, че освен това тя не забелязва, че има такъв страх, предаде ТАСС.

За севернокорейската криза Меркел каза, че тя може да бъде уредена единствено с преговори и заяви, че е твърдо против "риторичния арсенал, който използват всички страни", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2060 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини